شرح کامل دکل مهاری و آموزش نصب دکل مهاری

ساخت وبلاگ

برای نصب و راه اندازی دکل مهاری'>مهاری حتما باید به نکاتی مانند در نظر گرفتن استانداردهای جهانی و همچنین وجود فضای کافی و مناسب برای نصب وراه اندازی دکل ها توجه کرد اما در کشور ایران متاسفانه بدون توجه به استاندارد های دکل مهاری، این نوغ سازه ها که بیشتر در کلان شهر ها ساخته می شود با بی توجهی به این نکات باعث شده تا دکل های مهاری به علت عدم رعایت فاصله مناسب و استاندارد برای نصب سیم مهارو همچنین بارگزاری نامناسب و بدون محاسبه نمودن، دچار اتفاقاتی مانند واژگونی دکل ها و خسارت به اموال عمومی ومردم گردد.

برای نصب و راه اندازی دکل مهاری حتما باید به نکاتی مانند در نظر گرفتن استانداردهای جهانی و همچنین وجود فضای کافی و مناسب برای نصب وراه اندازی دکل ها توجه کرد اما در کشور ایران متاسفانه بدون توجه به استاندارد های دکل مهاری، این نوغ سازه ها که بیشتر در کلان شهر ها ساخته می شود با بی توجهی به این نکات باغث شده تا دکل های مهاری به علت عدم رعایت فاصله مناسب و استاندارد برای نصب سیم مهارو همچنین بارگزاری نامناسب و بدون محاسبه نمودن، دچار اتفاقاتی مانند واژگونی دکل ها و خسارت به اموال عمومی ومردم گردد.

دکل مهاری یکی از انواع رایج دکل های مخابراتی به شمار می رود که نصب آن در انواع سه پایه یا چهار پایه انجام می شود. این دکل ها با توجه به قابلیت نصبی که دارد می توان تاارتفاع زیاد که حداکثر آن هفتاد دومتر است بالا برود و ساختارآن عمود و باریک می باشد. دکل‌های مهاری به دکل‌هایی گفته می‌شود که توسط سیم مهار به زمین یا تکیه گاه دیگری مهار میگردد.

این دکل ها از انواع مختلفی تشکیل شده است که از پرکاربرد ترین آنها می توان به دکل های G35 و G45 اشاره کرد; ما می خواهیم دراین مطلب به معرفی اتواع دکل های مهاری، چگونگی فرآیند نصب آن و هزینه پرداخت آن بپردازیم.

دکل مهاری چگونه نصب و پیاده سازی می شود

به طور کلی یکی از اصلی ترین و مهمترین مرحله اجرای دکل فرآیند نصب آن می باشد; نصب دکل های سبک وزن به نسبت دکل هایی که وزن سنگینی دارند آسان ترمی باشد. برای نصب دکل های سبک وزن از جمله انواع مختلف دکل G35 و G45از وسیله ای به نام جین پل استفاده می شود.

نصب این نوع دکل های مهاری مطابق عکس روبرو کاملا دستی انجام می شود ولی با نظر گرفتن نصب دکل های مهاری که وزنی سنگینی دارند همانند دکل های خود استا و دکل G80 که از قطغات فلزی با وزن سنگین تشکیل شده اند نمی توان به ضورت دستی اقدام کزد بنابراین دراین وضعیت برای بالا بردن قطغات سنگین و اجزای دکل تا ارتفاع مورد نیازباید ازجرثقیل استفاده کرد.

قیمت خرید دکل و نصب یک دکل چقدر است

از پرفروش ترین دکل های مهاری می توان به دکل مهاری سری همانند اشاره کرد که بخاطر وزن سبک و مرحله نصب و پیاده سازی آنها نسبت به دیگر دکل ها در بازار فروش بیشتر مورد استقبال مصرف کنندگان قرار گرفته است تقریبا می توان گفت که قیمت خرید و فروش دکل های مهاری برای انواع حدودا سیصد وپنجاه تومان تا چهارصد و نود تومان می باشدالبته قابل ذکر می باشد که با توجه به نوسانات قیمت بازار مبلغ گقته شده قابل نغییر است.

دکل های مهاری از رایج نرین انواع دکل های مخاراتی محسوب می شود که در ساخت، هزینه نصب و پیاده سازی دکل مهاری برای جلوگیری از تلفات آنی عایت استاندارد و اصول مهندسی بسیارمهم و حائز اهمیت می باشد.

دکل مهاری چیست؟

به دکل هایی دکل مهاری گفته می شود که بوسیله سیم مهار سیم بوکسل یا نکیه گاهی دیگری به زمین متصل می شوند.دکل مهاری معمولا بیشتر در شبکه تلفن همراه رادیو و شبکه های رایانه ای استفاده می شوند وبرای نصب روی پشت بام ادارات و حتی منازل هم مناسب می باشد از ویژیگی های مهم دکل مهاری می توان به وزن سبک، کم هزینه بودن و همچنین نصب آسان آن اشاره کرد.

دکل مهاری مخابراتی به انواع ذیل تقسیم می شود:

  1. دکل مهاری یا همان دکل سه وجهی G25,G35,G45,G55,G65,G8
  2. دکل مخابراتی خودایستا (چهار وجهی)
  3. دکل اینترنت خانگی

یکی از انواع دکل های مخابراتی دکل مهاری است که برای مقاصد مخابراتی بسیار پرکاربرد می باشد دکل های مهاری بوسیله سیم های مهار نگه داری و مهار بکسل به سطح زمین یا تکیه گاه دیگری مهارمی گردد.معمولا از دکل های مهاری بخاطر بارگزاری سبک برای نضب شبکه های کامپیوتری، رادیو، بیسیم به کار گرفته می شود.

اولین باراین سازه توسط شرکتی به نام rohan در کشورکانادا تولید شد که هدف اصلی آن ساخت یک دکل موقت بود که به راحتی قابلیت جابه جایی و نصب مجدد و سریع را داشته باشد.

معمولا این نوع دکل ها در اندازه های مختلف از 25 سانتی متر تا 80 سانتی متر و در حالت های سه یا چهار وجهی تولید می شوند.

اجزای تشکیل دهنده این دکل ها، سکشن بدنه، کرپی، گوشواره، مهار کش (سیم بوکسل) و صفحه تعادل و..... می باشد.

ویژیگی و مشخصات تجهیزات دکل مهاری

سبکی و وزن پایین دکل های مهاری از ویژیگی های این نوع دکل ها نسبت به دیگر دکل ها محسوب می شود.

یکی از انواعدکل مهاری سری G می باشد.

این دکل های مهاری بخاطر سبکی وزنشان قابلیت استفاده درسازه های بتنی و فلزی همانند ساختمان ها و سوله ها را دارتد.

دکل های مهاری به دلیل سهولت آسانی که دارند درسطوح مرتفع اززمین نصب می شود. این دکل ها اغلب برای آنتن های مخابراتی، بی سیم و .....استفاده می شود.

طراحی دکل مهاری

برای طراحی دکل های مهاری و به طور دکل ها باید به موارد زیر توجه کرد:

مقاومت و ساخت دکل ها به شکل مناسب تربا توجه به بارهای ناشی از زلزله

بارناشی از وزش باد و تاثیرآن برروی دکل ها

لازم به دکر است در طراحی دکل ها مانند سایر تجهیزات استاندارد هایی نیز وجود دارد که باید به این آیین نامه ها توجه کرد. همانند;

استاندارد طراحی دکل های مخابراتی (EIA-RS-222-F)

آیین نامه فولاد AISC

آیین نامه ۲۸۰۰ IRAN

معرفی متعلقات و تجهیزات نصب دکل های مهاری

سیم مهار: از مهمترین اجزای دکل مهاری می نوان به سیم مهار اشاره کرد این وسیله جهت حفظ ایستادگی دکل های مهاری در برابر وزش باد استفاده می شود.جنس به کار رقته این وسیله فولاد پر مقاومت پنج کیلوگرم بر سانتی متر مربع است.

کرپی: سیم مهار توسط دو یا سه کرپی وصل و محکم می شود. هتگام نصب این وسیله سیم مهار باید خم شود. باید به این نکته توجه نمود که در بکاربردن این وسیله دقت کنید که کرپی ها در یک جهت قرار بگیرند.

گشواره: افزایش خم سیم مهارباغت جلوگیری از وردود خسارت سیم مهاردرزمان وصل شدن آن و عدم اتصال سیم مهار به انکراد به صورت مسنقیم شده و همچنین سبب غمر طولانی سیم مهارمی شود.

انکراد: برای وصل شدن سیم مهار به فونداسیون دکل های مهاری کاربرد دارند. که با توجه به تعداد سیم مهاری اندازه های این وسیله نیز تغییر می کند. انکردها برای جلوگیری از خوردگی مانند سایر اجزا، به گالوانیزه گرم آغشته می شوند.

انکربولت: برای اتصال دکل مهاری به فونداسیون از این قطعه استفاده می شود. معمولا با در نظر گرفتن ارتفاع و وزن دکل های مهاری تعداد انکربولت ها بین یک تا سه عدد می باشد.

مهار کش: ایجاد کشش اولیه با چرخیدن این وسیله از نقش های اصلی مهارکش یا همان بست قورباغه ای می توان نام برد. مهارکش ها به شکل یک سر گرد و دو سر گرد تولید می شود.

صفحه تعادل: که از دیگر تجهیزات دکل مهاری، می توانیم به صفحه تعادل اشاره کنیم که ازاین وسیله برای اتصال سیم مهار به عصایی می توان استفاده کرد. با توجه به اینکه ورق های تعادل، از یک جهت به انکرراد ها و از طرفی دیگر به سیم مهار متصل است سوراخ کاری و برش آن انجام می شود البته باید در نظر داشت که قطر سوراخ ها به اندازه ای باید باشد که ازلهیده شدن ورق ها در زمان نصب دکل مهاری جلوگیری کند.

تسمه کمربندی: این وسیله با پخش کردن نیروی وارده برمحل اتصال سیم مهار به دکل ها با ارتفاغ 6 یا 9 متر آن را مهار می کند.

سکشن: اجزای تشکیل دهنده ی سکشن دکل های مهاری از پیچ و مهره و لوله یا میلگرد ساخته شده است. ارتفاع این تکه ها دردکل مهاری حدود 3 متر می باشد برای نیاز سازه ها به طور کلی لوله با سایز 32 و میلگرد به اندازه 10 مناسب می باشد برای اتصال این لوله ها و میلگردها از جوش co2 استفاده می شود. در دکل های مهاری از میلگردهای بدون آج استفاده می شود.

شرایط نصب دکل مهاری

برای نصب و راه انداری دکل مهاری، وجود فضای مورد نیاز برای نصب و پیاده سازی دکل ها ی مهاری رعایت استاندارد حائز اهمیت است.

اغلب برای ارائه خدمات امور مخابراتی همانند خدمات اینترنتی و انجام پروژه هایی که نیاز به سهولت نصب آسان و صرف هزینه های کمتر را دارند از دکل های مهاری استفاده می کنیم .

مزایای استفاده از دکل مهاری

ویژیگی های دکل مهاری را می توان به دسته های زیر تقسیم کرد:

سبک و مقرون به صرفه

مقاوت بالای دکل در برابر نیروهای وارده بر آن

سهولت نصب آسان

قابلیت نصب بر روی پشت بام ادارات ومنازل

مشخصات انواع دکل مهاری

دکل های مهاری از مشخصات مختلفی تشکیل شده که ما دراینجا به بخشی ازآن پرداخته خواهیم کرد:

شکل ظاهری آن متشکل از قاغده مثلثی شکل به طول 25، 35 و 45 سانتی متری است.

طول بدنه دکل یا سکشن 300 سانتی متر می باشد.

مهارکش ها ارنمره 16 گالوانیزه می باشد.

قطعات هردکل وهمچنین سیم مهارکش اغلب 9 متر محاسبه میگردد.

اغلب وزن دکل ها بین 24 تا 26 کیلوگرم می باشد.

جنس تودلی هرلوله یا سکشن، از میلگرد نمره 8 متر تشکیل شده است.

در زمینهایی نرم با مقاومت حداقل2kg/cm قابل نصب میباشد.

جنس به کاربرده شده در سیم نگهدارنده از فولاد گالوانیزه می باشد.

میلگردها ازجنس آهن یا آماتورفولاد است.

پایه های اصلی از لوله های نمره یک اینچ تشکیل شده است.

موادی که در تولید دکل های مهاری بکاررفته از جنس آهنST24 و در برخی مواقع برای مقاومت بیشتر ازآهن ST44 و ST25 میباشد.

اجرای فونداسیون دکل

مبنای طراحی فونداسیون دکل مهاری جهت واژگونی و لهیدگی استوارمی باشد. طبق استاتدارد EIA-RS-٢٢٢-F حداقل عمق مناسب برای فونداسیون ها براساس راهکارهای بیان شده و با توجه به اینکه دکل ها دربرابرحوادث طبیعی مانند وزش باد وضربات فیزیکی امکان واژگونی و سقوط را دارند بنابراین مناسب ترین و مقرون به صرفه ترین نوع فونداسیون، فونداسیون های عمقی شناخته شده است.

به طورمثال، دردکل های منوپل با ایجاد گشتاور زیاد در پای دکل به صورت شمعی و در دکل های خود ایستا به دلیل بروز کشش در یکی از پایه ها به صورت پاشنه ای قابل استفاده می شود. ساخت فونداسیون دکل های مهاری برای جلوگیری از لهیدگی، سقوط و واژگونی آن می باشد.

دکل های سری G

شکل ظاهری این دکل ها به شکل سه ضلعی بوده و پایه های آن ازلوله های با نمره 3 تشکیل شده است ضخامت لوله ها براساس ارتفاغ و بارگداری دکل، 2 میلی متر می باشد. از ویژیگی های این نوع دکل های مهاری به دلیل سهولت آسان قابلیت نصب درپشت بام ها اغلب برای دیش های کوچک اینترنتی ویا آنتن های بی سیم قابل نصب می باشد.

در این نوع سری G عدد بعد ازحرف G نشان دهنده ی عرض قاعده سکشن های به واحد سانتی متر میباشد.

این نوع سری دکل توسط سیم مهار از3 طرف درهر9 متر مهارمی شود.

سکشن های دکل مهاری G بوسیله ی میلگردها و لوله ها به اندازه 8 یا 10 که توسط جوش CO2 به هم متصل شده اند، ساخته می شود.

دکل مهاری G35

Guyed Tower Trihedral G35 یا دکل مهاری G35 با میلگرد ۸ سازگار برای نصب تا ارتفاع ۱۸ متر و دکل مهاری g35 با میلگرد قابل نصب تا ارتفاع ۳۰ متری می باشد.

در این مطلب راجع به ابعاد و اندازه های بکار برده شده در این نوع دکل های مهاری خواهیم پرداخت:

پیچ و مهره بکاررفته ۱۰ و ۱۶ میلیمتری از نوع ۸/۸ است.

متراژهر فاصله مهار 9 متر است.

وزن هر تکه معادل 25 کیلوگرم می باشد.

است. ورق با ضخامت ۲ میلی متر در لوله های با قطر ۳۲ به کار گرفته ش

عرضه ی تمام صفحه تعادل با نمره ۶

طول قاعده مرکز ۳۵ سانتی متر است

طول هر قسمت ۲۹۹ سانتی متر می باشد

میانگین ضخامت گالوانیزه ۱۰۰ میکرون می باشد

کاربرد از میلگرد نوع غیرنوردی با قطر ۸ میلی متر

سیم مهار برابر با قطر ۶ میلی متر و از نوع گالوانیزه است.

دکل مهاری G45

شکل ظاهری Tetrahedron Guyed Tower یا همان دکل مهاری G45 سه ضلعی و چهارضلعی می باشد که از سکشن های سه متری در پایه های دکل مهاری G45 با نمره 3 تشکیل شده است.

این نوع از دکل های مهاری به دوسته ی نوع A و B تقسیم بندی می شود.

درنوع A میلگرد نمره 8 و در نوع B میگرد نمره 10 به شکل خرپایی بکاربرده می شود.

خرید دکل مهاری

درخواست کنندکان می توانند برای خرید دکل مهاری استاندارد از طریق نمایندگی های فروش این تجهیزات اقدام نمایند که انواع مختلف این تجهیزات دکل را با قیمت متنوع دراختیارخریدارعمده و خرده قرار می دهند. برای تعیین قیمت خرید انواع دکل مهاری فاکتورهای متعددی دخالت دارد که باید مد نظر قرار گیرد. برای اطلاع از قیمت خرید انواع دکل مهاری بهترین راه اقدام از طریق نمایندگی های عرضه مستقیم این تجهیزات می باشد.

شرکت های خودساخته می توانند در تولید دکل مهاری با تامین قطعات و تولید این محصولات، نیازبه این کالا را در صنایعی مختلف بخصوص در صنایع مخابراتی و در پروژه های مربوطه برطرف کنند. فروش این محصول چه در داخل ایران و چه در خارج کشور بصورت ترانزیت سکشن دکل های مهاری، انجام می شود. گروه فنی و مهندسی رسادکل مفتخراست تا در پروژه های شما، با بهره گیری از کارشناسانی کارآمد و با تجربه، به انجام امورمربوط به نصب و راه اندازی دکل مهاری اقدام کند.

قیمت_دکل_مهاری...
ما را در سایت قیمت_دکل_مهاری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : rasadakal بازدید : 15 تاريخ : چهارشنبه 3 آبان 1402 ساعت: 13:47